DEN SORTE HAVRE
På Tveter Gård i Våler i Østfold har det vært dyrket havre i mange hundre år, sannsynligvis tilbake til vikingtiden. Her bor familien Anstensrud, nøye og flinke gårbrukere, som liker å kunne fortelle nøyaktig hvor et produkt kommer fra og hvordan det er laget. Vi har ikke så mye til overs for at det meste som finnes av landbruksprodukter i Norge ikke er opphavesmerket og at mye av kornproduktene som selges i Norge er importerte fra land og dyrkingsforhold vi ikke vet noe om. Vi er heller ikke begeistret for bruken av sprøytemidler i matproduksjon og dyrker urkornet vårt 100% uten dette.
Familiebruk
Vi er stort sett glade og optimistiske mennesker som liker havre, og spesielt svarthavre. Vi likte tanken på å gi yngstemann, Georg, grøt fra havregryn laget på verdens sunneste havre dyrket på egen gård og ikke importert havre. Vi driver et familiebruk og tre generasjoner er med på driften. Vi bruker ingen sprøytemidler og sørger for at kornet er best mulig behandlet frem til ferdig produkt. Vi gleder oss til å dyrke den sunneste havren som er å få tak i mange generasjoner til.
Svarthavre

Svarthavre er en egen havreart med en annen ernæringsmessig sammensetning enn den vanlige hvite havren. Det er cirka 50 prosent mer umettet fett og 15 prosent mindre karbohydrater i svarthavre enn i vanlig hvit havre. Svarthavren er også mer motstandsdyktig mot sykdommer, noe som gir renere produkter enn vanlig havre. Vi trenger nemlig ikke å sprøyte kornet vårt. Svarthavre har ellers fått navnet sitt på grunn av fargen på det ytterste skallet som er sort.

Kontakt
+47 901 13 875

Mørkveien 640
1592 Våler i Østfold