Hva er Mattorget?

Mattorget er et nytt dagligvarekonsept som arbeider for å redusere matprisene til kunden og bedre prisen til produsenten – et rettferdig matsystem.

Mattorget skiller seg fra de vanlige kjedebutikkene ved at produktsortimentet i all hovedsak er mat og drikke i et smalere utvalg, samt et stort og spennende sortiment av lokalmat og matspesialiteter.

Mattorget er opptatt av at maten skal lages av gode råvarer, derfor har vi råvarer av god kvalitet til lave priser!
Hvorfor handle på Mattorget?
Gode priser til kunden

På Mattorget opplever kunden svært lave priser på mange produkter, fordi vi kutter mellomledd. Når produsenten kan selge direkte til kunden, uten fordyrende mellomledd – blir prisen lavere til kunden. Dette gir også bedre pris til produsenten. Mattorget kan derfor ha kvalitetsvarer til lave priser.

Det gjør en forskjell

Dagens matsystem er ikke bærekraftig, det MÅ endres. For å sikre en bedre fremtid for kommende generasjoner må vi som forbrukere ta et bærekraftig matvalg. Mattorget er et alternativt matsystem hvor det er plass til mange, frihet til å velg åpenhet, ærlighet og rettferdighet på naturens premisser.
Større matmangfold
Mattorget har fokus på norsk frukt og grønt, men utenfor sesong kan man kjøpe enkelte importerte grønnsaker. Basisprodukter som ikke produseres eller dyrkes i Norge blir også importert. Direktehandel mellom produsent og kunde åpner opp for mangfold, frihet, kreativitet og skaperlyst. Ved å handle på Mattorget slippes produsenten fri, slik at nye produkter skapes og lokale tradisjoner ivaretas.
Produsenten i sentrum
På Mattorget er matverdikjeden transparent. Dette betyr at informasjon om produsent og produktets opprinnelse er lett tilgjengelig. Mattorget gir deg de ekte historiene og løfter frem de som arbeider knallhardt for at vi skal ha norsk matproduksjon.
Rettferdig matsystem
En rettferdig matvarekjede handler om en sunn maktbalanse mellom aktørene i verdikjeden. Mattorget har derfor en kombinasjon av de kjente dagligvarene og lokalmat/matspesialiteter. Vi har ikke EMV-produkter (egen merkevare), da det strider mot vårt rettferdighetsprinsipp. På Mattorget løfter vi frem produsentene – heltene som gjør at vi har så mange flott produkter.
Lokal verdiskapning
Fokus på norskprodusert mat gir mange arbeidsplasser i distrikts-Norge, nytt liv på små gårder og et levende lokalsamfunn. Å handle direkte fra produsenten bidrar til lokal verdiskapning.

Hvor finner du Mattorget?

Mattorget Gjennestad ble etablert sommeren 2020. Siden oppstart har det vært en fantastisk utvikling, kundene og leverandørene er svært godt fornøyd med butikken.
Kjappe fakta Mattorget
 • 0.6%
  Matsvinn 2024

  NB! Snitt i dagligvare er 15%
 • 95%
  Av kundene

  synes servicen på Mattorget er utmerket!
 • 55%
  Av kundene

  synes prisene på Mattorget er lave!
 • 70%
  Omsetningsøkning

  i 2023