Etisk og moralsk riktig
Mindre av dyret går til dyrefór eller andre lavverdiprodukter, som kunne vært brukt til menneskemat. Vi er både etisk og moralsk forpliktet til å utnytte mer av de fantastiske ressursene som legger i hele dyret.
Det gir kulinarisk mangfold
Å utforske forskjellige deler av et dyr kan berike matlagingen og bidra til et mer variert kosthold. Mange av disse delene har unike smaker og teksturer som kan tilføre nye dimensjoner til retter og oppskrifter.
SPIS MER AV
DYRET!
Det bevarer kultur og tradisjoner
Bruken av hele dyret er en tradisjon i mange kulturer og har historisk vært en måte å respektere og verdsette dyret på. Ved å spise flere deler av dyret, kan man bevare og respektere disse kulinariske tradisjonene, samtidig som man lærer om og verdsetter ulike kulturer og deres matvaner.
Hva er fordelene med å spise mer av dyret?
Mer økonomisk
Mange av de mindre populære delene av dyret er billigere enn de mer vanlige stykkene. Det er en økonomisk fordel for kunden. Bønder som driver med bærekraftig husdyrhold får også en mer stabil inntekt ved å selge hele dyret, i stedet for bare de mest etterspurte delene.
Hvorfor burde man spise mer av dyret?
Fordi det er mer økonomisk, helsebringende, og etisk. Det redusert matsvinn, gir et mer variert kosthold og berike den kulinariske opplevelsen.
Redusert matsvinn
Å spise mer av dyret gjør at mindre av den høyverdige maten benyttes til dyrefôr, biogass eller tilsvarene - som er matsvinn.
Større næringsverdi
Ulike deler av et dyr inneholder forskjellige næringsstoffer. Lever er rik på vitaminer, mineraler og protein. Bein er en god kilde til kollagen og mineraler. Forskjellige stykningsdeler har ulikt fettinnhold. Å spise hele dyret kan innebære mindre behov for prosessert mat, som ofte inneholder stoffer som ikke er like sunne.
Hva kan du gjøre?

I Norge, som i mange andre vestlige land, er det vanlig å konsumere hovedsakelig muskelkjøtt fra dyr som storfe, svin, lam og fjærfe. Selv om det finnes en bevegelse for å bruke flere deler av dyret, er det fortsatt mange deler som ofte ikke brukes til menneskeføde. Dette ønsker vi selvsagt å endre på!


Gjennom å bli medlem i Mattorgets kundeklubb tar du et stort skritt mot det vi mener er en bedre fremtid – en bærekraftig matverdikjede. I kundeklubben vil du få tilsendt tips og triks, tilbud, informasjon om våre produsenter, oppskrifter og mye annet.


Meld deg inn kundeklubben i dag, og få -20% rabatt på overvinger og kyllingklubber! Og -10% rabatt på kyllingfilet. Produktene kommer fra Eng fugl.

Kampanjen er gyldig ut juni måned.


Du blir medlem i kundeklubben gjennom å sende MATTORGET Fornavn Etternavn til 27333. Eller så kan du fylle ut skjema under og trykke på knappen. Det blir ikke enklere enn det!

Bli med i Norges mest bærekraftige kundeklubb!
Meld deg inn i kundeklubben
I kundeklubben vil du få tilsendt tips og triks, tilbud, informasjon om våre produsenter, oppskrifter og mye annet.
Gjennom å melde deg inn i Mattorgets kundeklubb, samtykker du at du vil bli tilsendt fordeler, tilbud og annen elektronisk markedsføring, herunder SMS, e-post o.l.