Fransk løksuppe
En klassisk og varmende suppe med gul løk som hovedingrediens. Perfekt som en koselig middag eller forrett.
Ingredienser
• 5 store gule løk, skåret i tynne skiver
• 2 ss smør
• 1 ss olivenolje
• 1 liter okse- eller grønnsakskraft
• 1 dl hvitvin (valgfritt)
• 4 skiver brød
• 100 g revet ost (gruyere eller parmesan)
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm smør og olje i en stor kjele, og stek løken sakte på lav varme i ca. 20 minutter til den er gyllen og myk.

2. Tilsett hvitvin (valgfritt) og kok i 2 minutter.

3. Hell over kraften, smak til med salt og pepper, og la suppen småkoke i 20 minutter.

4. Server med brødskiver toppet med ost, gratinert i ovnen.

Mattorget tipser

Tilsett et dryss fersk persille før servering for ekstra farge og smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.