Grillet gul løk med urter
En enkel og smakfull rett hvor gul løk grilles til den blir søt og karamellisert, toppet med aromatiske urter.
Ingredienser
• 4 store gule løk, delt i to
• 2 ss olivenolje
• 1 ts tørket timian
• 1 ts tørket rosmarin
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg [?]
Slik gjør du

1. Forvarm grillen til middels varme.

2. Pensle løken med olivenolje og krydre med timian, rosmarin, salt og pepper.

3. Legg løken på grillen med skjæreflaten ned, og grill i ca. 10 minutter til den er myk og har fine grillmerker.

4. Snu løken og grill ytterligere 5 minutter.

Mattorget tipser

Drypp litt sitronsaft over den ferdige løken for en frisk smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.