Gul løk chutney
En søt og krydret chutney med gul løk som passer perfekt som tilbehør til ost, kjøttretter eller på sandwich.
Ingredienser
• 4 store gule løk, finhakket
• 2 ss olivenolje
• 2 ss sukker
• 1 ss honning
• 1 dl eddik (eplecider eller hvitvinseddik)
• 1 ts sennepsfrø
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm olivenolje i en kjele og stek løken forsiktig til den er myk.

2. Tilsett sukker, honning, eddik og sennepsfrø, og la det småkoke i 20–25 minutter til chutneyen tykner.

3. Smak til med salt og pepper før servering.

Mattorget tipser

Hell chutneyen over på glass og oppbevar den i kjøleskapet i opptil 2 uker.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.