Honningglasert pastinakk med quinoa, chili og appelsin
En smakfull rett som kombinerer sødmen fra honningglasert pastinakk med friskheten av appelsin og et hint av krydret chili. Perfekt som en sunn middag eller en fyldig lunsj.
Ingredienser
• 200 g quinoa
• 4 dl grønnsakskraft eller vann
• 1 ts olivenolje
• 300 g pastinakk, skrelt og skåret i biter
• 1 ss olivenolje
• 1 ss honning
• 1 ts malt kardemomme
• 1 rød chili, finhakket (fjern frøene for mindre varme)
• 1 appelsin, skrelt og delt i båter
• 2 ss hakkede valnøtter eller mandler
• Salt etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Skyll quinoaen i kaldt vann. Kok den i grønnsakskraft eller vann med en ts olivenolje i 15 minutter. La den hvile under lokk i 5 minutter, og rør forsiktig med en gaffel.

2. Forvarm ovnen til 200 grader.

3. Bland pastinakkbitene med olivenolje, honning, kardemomme og litt salt. Fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett og bak i ovnen i 20–25 minutter til de er gylne og møre.

4. Bland quinoaen med chili, appelsinbåter og hakkede valnøtter. Legg de honningglaserte pastinakkbitene på toppen.

5. Pynt med fersk koriander og dryss gjerne over litt ekstra appelsinskall for ekstra friskhet.

Mattorget tipser

Tilsett granateplekjerner for ekstra farge og en syrlig smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.