Jordskokkrisotto med parmesan
En kremet risotto der jordskokkens rike smak balanseres med parmesan og hvitvin. En perfekt hovedrett eller tilbehør.
Ingredienser
• 300 g jordskokk, skrelt og revet
• 300 g arborioris
• 1 løk, finhakket
• 2 fedd hvitløk, finhakket
• 1 dl tørr hvitvin (kan erstattes med ekstra grønnsakskraft)
• 7 dl varm grønnsakskraft
• 50 g revet parmesan
• 2 ss smør
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm smør i en stor panne, og stek løk og hvitløk til de er myke.

2. Tilsett arboriorisen og stek i 1–2 minutter til risen er blank.

3. Hell i hvitvinen og rør til den har fordampet.

4. Tilsett revet jordskokk og grønnsakskraft, en øse om gangen, mens du rører kontinuerlig. Fortsett til risen er mør og kremet, ca. 18–20 minutter.

5. Rør inn parmesan, smak til med salt og pepper, og server umiddelbart.

Mattorget tipser

Pynt med litt hakket fersk persille eller timian for ekstra farge og smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.