Jordskokksalat med eple og valnøtter
En frisk og knasende salat som kombinerer jordskokkens nøtteaktige smak med sødmen fra eple og crunch fra valnøtter.

Ingredienser
• 300 g jordskokk, skrelt og tynt skivet
• 1 grønt eple, skåret i tynne skiver
• 50 g valnøtter, grovhakket
• 1 liten håndfull ruccola eller babyspinat
• 2 ss olivenolje
• 1 ss sitronsaft
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Skyll jordskokkskivene i kaldt vann for å fjerne stivelsen, og tørk dem godt.

2. Bland jordskokk, eple, valnøtter og ruccola i en stor bolle.

3. Lag en dressing av olivenolje, sitronsaft, salt og pepper, og hell den over salaten. Bland godt før servering.

Mattorget tipser

Topp salaten med litt revet parmesan for ekstra smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.