Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Kålwraps med vegetarisk fyll
Disse kålwrapsene er en sunn og smakfull rett der hodekålblader brukes som wraps. Perfekt til lunsj eller middag.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 8 store hodekålblader
• 200 g kokt ris
• 1 boks sorte bønner, skyllet
• 1 gulrot, revet
• 1 liten paprika, finhakket
• 2 ss soyasaus
• 1 ts spisskummen
• 1 fedd hvitløk, finhakket
🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Forvell hodekålbladene i kokende vann i 2–3 minutter til de er myke. Sett dem til side.
2. Varm litt olje i en panne og stek hvitløk, gulrot og paprika i 3–4 minutter.
3. Tilsett bønner, ris, soyasaus og spisskummen, og rør godt.
4. Fordel fyllet på hvert kålblad, rull sammen og fest med en tannpirker. Server varmt.
Mattorget tipser
Tilsett litt revet ost eller en krydret saus for ekstra smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter