Karamellisert rød løk
En silkemyk og smakfull suppe der betene gir en naturlig sødme og en nydelig farge.
Ingredienser
• 4 store rødløk, skåret i tynne skiver
• 2 ss olivenolje
• 1 ss smør
• 2 ss brunt sukker
• 1 ss balsamicoeddik
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm olivenolje og smør i en stor panne på middels varme.

2. Tilsett rødløk og stek forsiktig under omrøring i 10 minutter til løken er myk.

3. Rør inn brunt sukker og balsamicoeddik, og stek videre i 10–15 minutter til løken er karamellisert.

4. Smak til med salt og pepper før servering.

Mattorget tipser

Karamellisert rødløk kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil en uke.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.