Kremet pasta med laks og spinat
En luksuriøs pastarett med saftig laks, spinat og en fyldig fløtesaus.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 300 g tagliatelle
• 200 g laks, i terninger
• 100 g fersk spinat
• 2 dl matfløte
• 1 fedd hvitløk, finhakket
• 1 ss sitronsaft
• Salt og pepper etter smak


🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok tagliatelle etter anvisning på pakken.

2. Stek laks i en panne til den er gjennomstekt. Sett til side.

3. Fres hvitløk i samme panne, tilsett spinat og la den falle sammen.

4. Hell over fløten, tilsett sitronsaft, og smak til med salt og pepper.

5. Bland laks og saus med tagliatelle og server.

Mattorget tipser
  • Bytt laks med reker eller kylling for variasjon.
  • Velg MSC-sertifisert eller lokalprodusert laks for bærekraftig sjømat.
  • Bytt matfløte med havrefløte for å redusere CO2e med ~30–40%.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.