Kremet pastinakkpuré
En silkemyk og smakfull puré som passer perfekt som tilbehør til kjøtt, fisk eller vegetarmiddager.

Ingredienser (4 porsjoner)
• 500 g pastinakk, skrelt og delt i biter
• 1 dl kremfløte (eller plantebasert alternativ)
• 1 ss smør
• Salt og pepper etter smak
• Litt revet muskatnøtt (valgfritt)

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok pastinakkbitene i lettsaltet vann til de er møre, ca. 15 minutter.

2. Hell av vannet og mos pastinakken til en glatt puré med en stavmikser.

3. Tilsett fløte, smør, salt, pepper og muskatnøtt, og rør godt.

Mattorget tipser

Puréen kan varieres med hvitløk eller parmesan for ekstra smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.