Kremet rosenkålgryte med hvitløk
En fyldig og smakfull gryte hvor rosenkålen spiller hovedrollen, perfekt som siderett eller en lett middag.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 300 g rosenkål, delt i to
• 1 løk, finhakket
• 2 fedd hvitløk, finhakket
• 1 dl matfløte (eller plantebasert alternativ)
• 1 ss smør eller olivenolje
• Salt og pepper etter smak


🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm smør eller olje i en panne og fres løk og hvitløk til de er myke.

2. Tilsett rosenkålen og stek i 5–7 minutter til de begynner å bli gyldne.

3. Hell over matfløte og la det småkoke i 5 minutter til rosenkålen er mør.

4. Smak til med salt og pepper.

Mattorget tipser

eTilsett litt revet muskatnøtt for en ekstra dimensjon i smaken.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.