Mjødurt-iskrem
En kremet og blomsterduftende iskrem laget med mjødurt. Perfekt til sommerens desserter.
Ingredienser
• 3 dl kremfløte
• 2 dl melk
• 1 dl sukker
• 2 ss tørkede mjødurtblomster
• 3 eggeplommer

🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm opp melk og fløte sammen med mjødurtblomstene i en kjele til blandingen nesten koker. La trekke i 10 minutter.

2. Pisk eggeplommer og sukker til en lys og luftig blanding.

3. Sil fløteblandingen og rør den forsiktig inn i eggeblandingen.

4. Varm opp på lav varme til blandingen tykner, men ikke koker. Avkjøl og kjør i en iskremmaskin til ønsket konsistens.

Mattorget tipser

Server med friske bær eller mjødurt-sirup.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.