Pasta primavera
En fargerik og sunn rett med sesongens beste grønnsaker. Lett, men full av smak!
Ingredienser
• 300 g penne eller fusilli
• 1 squash, i skiver
• 1 rød paprika, i strimler
• 100 g brokkoli, i små buketter
• 2 ss olivenolje
• 1 fedd hvitløk, finhakket
• Revet parmesan til servering

🌱 CO2e per porsjon: ~0,8 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.

2. Stek hvitløk, squash, paprika og brokkoli i olivenolje til de er møre.

3. Bland grønnsakene med den kokte pastaen og smak til med salt og pepper.

4. Server med revet parmesan.

Mattorget tipser
  • Tilsett kikerter eller grillet kylling for ekstra proteiner.
  • Bruk lokale, økologiske grønnsaker som ikke er importert.
  • Bytt parmesan med næringsgjær som gir en ostete smak med lavere avtrykk. (~15–20% lavere)
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.