Purreløksuppe
En silkemyk og smakfull purreløksuppe som varmer og metter. Perfekt som forrett eller en enkel middag.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 2 store purreløk, skåret i tynne skiver
• 2 poteter, i terninger
• 1 ss smør
• 7 dl grønnsakskraft
• 1 dl fløte eller melk
• Salt og pepper etter smak
• Frisk persille til pynt

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm smør i en stor kjele og fres purreløk til den er myk og blank.

2. Tilsett potetterningene og grønnsakskraften, og kok opp. La det småkoke i 15–20 minutter til potetene er møre.

3. Bruk en stavmikser til å blende suppen til en jevn konsistens.

4. Rør inn fløte eller melk, og smak til med salt og pepper. Server med persille på toppen.

Mattorget tipser

Tilsett litt revet ost eller en krydret saus for ekstra smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.