Rød løk og potetpai
En smakfull pai med sødmen fra rødløk og fyldigheten fra poteter. Perfekt til middag eller lunsj!
Ingredienser
• 3 rødløk, skåret i tynne skiver
• 3 poteter, kokte og skåret i skiver
• 1 paibunn (ferdiglaget eller hjemmelaget)
• 3 egg
• 2 dl fløte
• 100 g revet ost (for eksempel cheddar eller gouda)
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,6 kg [?]
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 200 grader.

2. Stek rødløk i en panne med litt olje til de er myke.

3. Legg paibunnen i en form og fordel potetskivene og rødløken jevnt over bunnen.

4. Visp sammen egg, fløte, ost, salt og pepper, og hell over fyllet.

5. Stek i ovnen i ca. 30–35 minutter til paien er gyllen og gjennomstekt.

Mattorget tipser

Server med en frisk grønn salat ved siden av.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.