Rød løksuppe
En dyp og aromatisk løksuppe laget med rødløk som hovedingrediens. Perfekt til kalde dager!
Ingredienser
• 5 store rødløk, skåret i tynne skiver
• 2 ss olivenolje
• 1 ss smør
• 1 liter grønnsakskraft
• 1 dl hvitvin (valgfritt)
• 1 ss timian (fersk eller tørket)
• Salt og pepper etter smak
• 4 skiver brød
• 100 g revet ost (for eksempel gruyere eller parmesan)

🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm olje og smør i en stor kjele, og stek rødløk på lav varme til den er gyllen og myk, ca. 15–20 minutter.

2. Tilsett hvitvin (hvis brukt) og kok opp i 2 minutter.

3. Hell over grønnsakskraft, tilsett timian, og la suppen småkoke i 20 minutter.

4. Smak til med salt og pepper.

5. Server suppen med brødskiver toppet med ost, gratinert i ovnen.

Mattorget tipser

Tilsett et dryss fersk persille før servering for ekstra farge og smak.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.