Sellerirotsuppe med eple og ingefær
En varmende og fyldig suppe med den milde smaken av sellerirot, friskhet fra eple og en liten spiss fra ingefær.
Ingredienser
• 400 g sellerirot, skrelt og skåret i biter
• 1 grønt eple, skrelt og delt i biter
• 1 løk, finhakket
• 2 fedd hvitløk, finhakket
• 1 ss revet fersk ingefær
• 7 dl grønnsakskraft
• 2 dl kremfløte eller kokosmelk
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm olje i en stor kjele, og stek løk, hvitløk og ingefær til det er mykt.

2. Tilsett sellerirot, eple og grønnsakskraft, og kok opp. La det småkoke i 20 minutter til alt er mørt.

3. Kjør suppen glatt med stavmikser, rør inn fløte eller kokosmelk, og smak til med salt og pepper.

Mattorget tipser

Server med ristet brød og litt friske urter på toppen.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.