Skorsonnerotsuppe med hvitløk og persille
En varmende og kremet suppe som fremhever skorsonnerotens unike nøtteaktige smak.
Ingredienser
• 400 g skorsonnerot, skrelt og i biter
• 1 løk, finhakket
• 2 fedd hvitløk, finhakket
• 1 ss olivenolje
• 7 dl grønnsakskraft
• 2 dl kokosmelk eller kremfløte
• Salt og pepper etter smak
• Fersk persille til pynt

🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm olivenolje i en kjele og fres løk og hvitløk til de er myke.

2. Tilsett skorsonnerot og grønnsakskraft, og kok opp. La det småkoke i 15 minutter til skorsonneroten er mør.

3. Kjør suppen glatt med stavmikser, rør inn kokosmelk eller kremfløte, og smak til med salt og pepper.

4. Server med et dryss persille på toppen.

Mattorget tipser

Server med en skvett sitronsaft for friskhet.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.