Stekt jordskokk med sitron og dill
En enkel og smakfull rett hvor jordskokkens nøtteaktige smak fremheves med et hint av sitron og dill.
Ingredienser
• 500 g jordskokk, skrelt og delt i tynne skiver
• 2 ss olivenolje
• 1 ss sitronsaft
• 1 ss hakket fersk dill
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels varme.

2. Stek jordskokkskivene i 5–7 minutter, til de er gyldne og sprø på kantene.

3. Drypp sitronsaft over de ferdige jordskokkskivene, og dryss med dill, salt og pepper før servering.

Mattorget tipser

Server som tilbehør til fisk eller som en lett forrett med en klatt crème fraîche.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.