Hva er poteter?

Poteter er en av verdens mest dyrkede og allsidige matvarer. Opprinnelig fra Andesfjellene i Sør-Amerika, fant poteten veien til Norge på 1700-tallet, hvor den raskt ble en viktig del av kostholdet. Med sitt rike næringsinnhold, lave klimafotavtrykk og utallige bruksområder har poteten forblitt en favoritt både på norske middagsbord og i internasjonal matlaging.


På denne siden kan du lære alt om poteter: hvilke typer som dyrkes i Norge, hvordan de dyrkes, hvorfor de er sunne, og hvordan du kan bruke dem i matlaging. Uansett om du er nysgjerrig på potetens historie, ønsker å bli inspirert av oppskrifter, eller vil vite mer om bærekraft, vil du finne nyttig informasjon her. Velkommen til å utforske potetens verden!

Hvilke type poteter fins?
Tilgjengelig fra juli til oktober.
fdsfasdf
Beate
fsadfsadfasdf
Folva
Gulløye
Hassel
Kerrs Pink
Mandelpotet
Pimpernel
Ringerikspotet
Rutt
Solist
Hvordan dyrkes poteter?

Februar byr på grønnsaker som er perfekte for varme og mettende retter i vinterkulden. Jordskokk, sellerirot og pastinakk tilfører kremete teksturer til supper og puréer, mens kålrot og gulrot gir et hint av sødme. Beter og rødløk gir farger og smak til ovnsbakte retter, og grønnkål forblir en vinterfavoritt.

Jordskokk
Rød løk
Gul løk
Pastinakk
Grønnkål
Gulrot
Kålrot
Beter
Sellerirot
Skorsonnerot