RØDSFRUKT
Eplehagen til Rød (Vivian og Øistein) har beliggenhet ytterst på Vesterøya i Sandefjord ned til sjøen, noe som gjør at frukten får optimalt med unikt lys, salter fra sjøvannet og varme/solforhold i modningsprosessen som setter en særegen smak på eplene og plommene. Det har blitt dyrket epler på Bentsrød siden starten av 1950-tallet, og det er i dag ca 5 000 epletrær med flere forskjellige sorter som blant annet Discovery, Aroma, Gravenstein, Lobo, Filippa og Elstar.
Friskt, syrlig og saftig
Friske, syrlige og saftige epler som egner seg ypperlig til eplemost, men selges også i løsvekt til lokale Meny butikker og til Mattorget. I tillegg er det ca 2 000 plommetrær av sorter som Jubileum, Opal, Mallard, Reine Claude d’Oullins og Victoria. Plommene selges også i løsvekt til utvalgte butikker, men hovedfokus av salget foregår gjennom selvplukk på gården i plommehagen hvor det er satt opp egen salgsbod.
Unikt og særeget
Øistein og Vivian jobber for rendyrking av rene smaker på eplemosten. En og én eplesort blir presset og tappet på flasker og 3 liters BIB-esker. Det blir ikke tilsatt noe, hverken sukker eller vann, og på den måten oppnår vi den unike og særegne smaken av hver spesielle eplesort. Du vil merke forskjell på syrlighet og sødme fra hver sort og kjenne smaken av eks Aroma eller Gravenstein – eksakt slik du kjenner når du spiser eplet 😊
Kontakt

+47 911 45 811


Bentserødveien 31
Sandefjord, Norway