Vegetarlasagne med aubergine og squash
En smakfull og fyldig vegetarlasagne som er like god som den tradisjonelle varianten. Full av grønnsaker og perfekt for hele familien.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 2 auberginer, i skiver
  • 2 squash, i skiver
  • 1 løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • 9 lasagneplater
  • 150 g revet ost eller plantebasert ost

🌱 CO2e per porsjon: ~0,9 kg [?]
Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.

2. Varm olivenolje i en stor panne og fres løk og hvitløk. Tilsett hakkede tomater, oregano og basilikum, og la sausen småkoke i 10 minutter.

3. Stek aubergine- og squashskivene lett i en panne til de er myke.

4. Legg lagvis lasagneplater, grønnsaker og saus i en ildfast form. Gjenta til alt er brukt opp, og topp med ost.

5. Stek i ovnen i 30-35 minutter til lasagnen er gyllen og gjennomstekt.

Mattorget tipser
ester smaker enda bedre dagen etter. Bytt lasagneplater med søtpotetskiver for en glutenfri variant.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.