Amerikanske pannekaker med bringebær
Fluffy pannekaker som blir ekstra saftige og søte med friske bringebær i røra.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 200 g hvetemel
  • 2 egg
  • 300 ml melk
  • 2 ss sukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 150 g bringebær
  • Smør til steking
  • Sirup til servering

🌱 CO2e per porsjon: ~0,7 kg [?]
Slik gjør du

1. Bland tørre ingredienser i en bolle.

2. Visp sammen egg og melk, tilsett til melblandingen.

3. Rør inn bringebærene forsiktig.

4. Stek små pannekaker i smør på middels varme i 2-3 min per side.

5. Server varme med sirup.

Mattorget tipser
  • La røra hvile 5 minutter før steking for luftigere pannekaker.
  • Bruk lokale egg og økologisk mel.
  • Bytt ut sirup med norsk honning.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.