Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Asiatisk wok med kylling
En rask og smakfull wok-rett der stangselleri gir fin sprøhet sammen med kylling og asiatiske smaker.
Ingredienser (4 porsjoner)
300 g stangselleri, i skrå strimler
400 g kyllingfilét, i biter
1 rød paprika, i strimler
2 gulrøtter, i tynne skiver
2 ss olje
2 ss soyasaus
1 ss ingefær, revet
2 hvitløksfedd, presset
Sesamfrø til pynt
🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Varm olje i wok eller stor stekepanne på høy varme.
2. Stek kyllingen til den er gjennomstekt, ta den opp.
3. Wok stangselleri, paprika og gulrøtter i 3-4 minutter.
4. Tilsett ingefær og hvitløk, stek 1 minutt til.
5. Ha kyllingen tilbake og bland med soyasaus.
Mattorget tipser
Server med ris eller nudler og pynt med sesamfrø.
Bruk norsk kylling og sesonggrønnsaker.
Erstatt deler av kyllingen med tofu for lavere fotavtrykk.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter