Asiatisk wok med kylling
En rask og smakfull wok-rett der stangselleri gir fin sprøhet sammen med kylling og asiatiske smaker.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 300 g stangselleri, i skrå strimler
  • 400 g kyllingfilét, i biter
  • 1 rød paprika, i strimler
  • 2 gulrøtter, i tynne skiver
  • 2 ss olje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss ingefær, revet
  • 2 hvitløksfedd, presset
  • Sesamfrø til pynt

🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm olje i wok eller stor stekepanne på høy varme.

2. Stek kyllingen til den er gjennomstekt, ta den opp.

3. Wok stangselleri, paprika og gulrøtter i 3-4 minutter.

4. Tilsett ingefær og hvitløk, stek 1 minutt til.

5. Ha kyllingen tilbake og bland med soyasaus.

Mattorget tipser
  • Server med ris eller nudler og pynt med sesamfrø.
  • Bruk norsk kylling og sesonggrønnsaker.
  • Erstatt deler av kyllingen med tofu for lavere fotavtrykk.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.