Asparges og egg i panne
En rask og næringsrik middag eller lunsj der asparges og egg går hånd i hånd.
Ingredienser (2 porsjoner)
• 200 g grønn asparges, i biter
• 4 egg
• 1 ss smør eller olje
• Salt og pepper
• Eventuelt: revet ost eller friske urter

🌱 CO2e per porsjon: ~0,5 kg [?]
Slik gjør du

1. Surr aspargesbiter i smør i en stekepanne i 4–5 min.

2. Lag små groper og knekk eggene i pannen.

3. Stek under lokk til hviten er fast og plommen fortsatt rennende.

Mattorget tipser
  • Server med ristet brød eller kokte poteter.
  • Bruk unghøneegg eller lokalproduserte egg.
  • Stek i støpejernspanne for jevn varme og mindre energi.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.