Bifftomat-terte med karamellisert løk og timian
En elegant og smakfull terte der søt karamellisert løk og saftige bifftomater kombineres på en sprø bunn med aromatisk timian.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 1 pakke butterdeig (ca. 270 g)
  • 4 store bifftomater, i tynne skiver
  • 3 gule løk, tynt skåret
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 2 ss frisk timian (eller 2 ts tørket)
  • 100 g ost (geitost eller gruyère), revet eller smuldret
  • 1 egg, pisket (til pensling)
  • Salt og pepper
  • 1 ts balsamicoeddik

🌱 CO2e per porsjon: ~1,3 kg [?]
Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 200°C.

2. Stek løken i smør og 1 ss olje på medium varme i 20-25 minutter til den er gyllen og myk. Tilsett balsamicoeddik mot slutten.

3. Rull ut butterdeigen på et bakepapir og plasser på et stekebrett.

4. Brett inn 1 cm av kanten rundt hele deigen for å forme en kant.

5. Fordel karamellisert løk over bunnen og dryss over halvparten av timian og ost.

6. Legg tomatskiver i overlappende lag over løken.

7. Dryss over resten av osten og timian, samt salt og pepper.

8. Pensle kanten med pisket egg og drypp resten av olivenoljen over tomatene.

9. Stek i 25-30 minutter til kanten er gyllen og sprø.

10. La hvile i 5 minutter før servering.

Mattorget tipser
  • Tilsett oliven eller kapers for ekstra smak.
  • La tomatskivene trekke på kjøkkenpapir i 15 minutter før bruk for å unngå at terten blir for fuktig.
  • Denne retten er perfekt for å bruke opp overmodne tomater.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.