Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Blomkålrisotto med sopp
En kremet og næringsrik risotto der blomkålris erstatter det tradisjonelle risottoriskornet.
Ingredienser (4 porsjoner)
1 stor blomkål (ca. 1 kg)
250 g ferske sjampinjonger, i skiver
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
3 ss olivenolje
2 dl grønnsaksbuljong
1 dl matfløte
50 g revet parmesan
2 ss frisk persille, hakket
Salt og pepper
🌱 CO2e per porsjon: ~0,8 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Riv blomkålen på et rivjern eller kjør den i en food processor til den ligner risgryn.
2. Varm 2 ss olje i en stor panne og stek sopp til de er gylne, ca. 5 minutter.
3. Ta soppen ut av pannen og sett til side.
4. Varm 1 ss olje i samme panne og surr løk og hvitløk i 3-4 minutter.
5. Tilsett blomkålris og stek i 2-3 minutter.
6. Hell i buljong og la det småkoke i 5-7 minutter til væsken er absorbert.
7. Rør inn fløte, parmesan og den stekte soppen.
8. Smak til med salt og pepper og strø over persille før servering.
Mattorget tipser
For en mer mettende variant kan du blande inn 100 g kokt quinoa.
Bruk lokalproduserte sopp når det er i sesong.
Kjøp blomkål i sesong for lavere klimaavtrykk.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter