Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Brenneslepannekaker
Disse grønne pannekakene med brennesle er både næringsrike og mettende – perfekt til lunsj eller middag.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 2 dl hvetemel
• 2 egg
• 3 dl melk
• 1 dl finhakket, forvellet brennesle
• ½ ts salt
• Smør til steking
🌱 CO2e per porsjon: ~0,6 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Visp sammen egg og melk, rør inn mel og salt.
2. Tilsett brennesle og la røren svelle i 15 minutter.
3. Stek tynne pannekaker i panne med litt smør.
Mattorget tipser
Server med urtedip, cottage cheese eller syltet rødløk.
Bruk lokale egg og melk – eller plantebaserte alternativer.
Lag ekstra og frys – reduserer matsvinn.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter