Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Brenneslepesto
En grønn pesto med en frisk og litt nøtteaktig smak fra forvellet brennesle – nydelig på brød, pasta eller som dip.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 2 dl forvellede brennesleblader
• 1 fedd hvitløk
• ½ dl solsikkekjerner eller mandler
• 1 dl olivenolje
• 2 ss sitronsaft
• 30 g revet parmesan (valgfritt)
• Salt og pepper
🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Ha alle ingrediensene i en blender. Kjør til ønsket konsistens.
2. Smak til med sitron, salt og pepper.
3. Oppbevar i glass med lokk i kjøleskap.
Mattorget tipser
God til poteter, pasta og som pizzasaus!
Dropp osten for et vegansk og mer klimavennlig alternativ.
Bruk lokale nøtter eller frø for lavere avtrykk.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter