Brenneslepesto
En grønn pesto med en frisk og litt nøtteaktig smak fra forvellet brennesle – nydelig på brød, pasta eller som dip.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 2 dl forvellede brennesleblader
• 1 fedd hvitløk
• ½ dl solsikkekjerner eller mandler
• 1 dl olivenolje
• 2 ss sitronsaft
• 30 g revet parmesan (valgfritt)
• Salt og pepper

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Ha alle ingrediensene i en blender. Kjør til ønsket konsistens.

2. Smak til med sitron, salt og pepper.

3. Oppbevar i glass med lokk i kjøleskap.

Mattorget tipser
  • God til poteter, pasta og som pizzasaus!
  • Dropp osten for et vegansk og mer klimavennlig alternativ.
  • Bruk lokale nøtter eller frø for lavere avtrykk.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.