Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Enkel kake med ferske kirsebær
En saftig og luftig kake der kirsebærene synker ned i røren og skaper søte lommer av smak.
Ingredienser (4 porsjoner)
350 g ferske kirsebær, utsteinet
200 g hvetemel
150 g sukker
100 g smør, smeltet
2 egg
1 dl melk
1½ ts bakepulver
1 klype salt
1 ts vaniljeekstrakt
🌱 CO2e per porsjon: ~0,8 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 180°C og smør en liten kakepanne.
2. Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle.
3. Pisk sammen egg, melk, smeltet smør og vanilje.
4. Bland våt og tørr ingredienser raskt sammen.
5. Vend inn kirsebærene forsiktig og hell røren i formen.
6. Stek i 35-40 min til kaken er gyllen og fast.
Mattorget tipser
Dryss litt mel over kirsebærene før du rører dem inn - da synker de ikke til bunns.
Bruk norske kirsebær i sesong for beste smak og lavest klimaavtrykk.
Lag kaken i gjenbrukbar silikonform i stedet for engangsformer.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter