Enkel kake med ferske kirsebær
En saftig og luftig kake der kirsebærene synker ned i røren og skaper søte lommer av smak.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 350 g ferske kirsebær, utsteinet
  • 200 g hvetemel
  • 150 g sukker
  • 100 g smør, smeltet
  • 2 egg
  • 1 dl melk
  • 1½ ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1 ts vaniljeekstrakt

🌱 CO2e per porsjon: ~0,8 kg [?]
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 180°C og smør en liten kakepanne.

2. Bland mel, sukker, bakepulver og salt i en bolle.

3. Pisk sammen egg, melk, smeltet smør og vanilje.

4. Bland våt og tørr ingredienser raskt sammen.

5. Vend inn kirsebærene forsiktig og hell røren i formen.

6. Stek i 35-40 min til kaken er gyllen og fast.

Mattorget tipser
  • Dryss litt mel over kirsebærene før du rører dem inn - da synker de ikke til bunns.
  • Bruk norske kirsebær i sesong for beste smak og lavest klimaavtrykk.
  • Lag kaken i gjenbrukbar silikonform i stedet for engangsformer.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.