Enkel kinakålsuppe
En lett og velsmakende kinesiskinspirert suppe der kinakålens milde smak fremheves av enkle ingredienser og en klar buljong. Perfekt som forrett eller lett måltid.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 kopper (ca. 1 liter) grønnsaksbuljong
  • 3 store kinakålblader (ca. 250 g), skåret i 5 cm biter
  • 1 middels stor gulrot, i skiver
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ss tørr hvitvin (erstatning for Shaoxing-vin)
  • 1 ts sesamolje
  • Salt og pepper etter smak
  • Eventuelt: vårløk til pynt

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm litt nøytral olje i en gryte på middels varme.

2. Tilsett hvitløk og stek forsiktig i 30-60 sekunder til den dufter (pass på at den ikke blir brun).

3. Hell i grønnsaksbuljongen og øk varmen til den koker opp.

4. Tilsett gulrotskiver og la det småkoke i 3-4 minutter.

5. Ha i kinakålbitene og fortsett å småkoke i 2-3 minutter til kinakålen er myk men fortsatt har litt spenst.

6. Tilsett soyasaus og hvitvin, og la det småkoke i ytterligere 1 minutt.

7. Ta gryten av varmen og rør inn sesamolje.

8. Smak til med salt og pepper etter behov.

Mattorget tipser
  • Server med en liten bolle kokt ris for et mer mettende måltid. Suppen kan også toppes med kokte eggnudler eller litt ristede sesamfrø.
  • Bruk gjerne hele kinakålen, inkludert de harde stammene, for å redusere matsvinn.
  • Lag egen grønnsaksbuljong av skrell og grønnsaksstumper.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.