Fennikelsuppe med dill
En kremet og mild suppe med fennikelens karakteristiske smak, perfekt for kjølige dager.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 3 fennikelknoller, grovt hakket
  • 1 løk, hakket
  • 2 poteter, i terninger
  • 2 ss olivenolje
  • 1 liter grønnsaksbuljong
  • 2 dl matfløte
  • 1 bundt fersk dill, grovhakket
  • Salt og pepper
  • Sitronjuice etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,6 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm oljen i en stor gryte og fres løk og fennikel på middels varme i 5 minutter.

2. Tilsett potetene og fres i ytterligere 2 minutter.

3. Hell i buljongen og kok opp.

4. La det småkoke i ca. 20 minutter til grønnsakene er møre.

5. Tilsett mesteparten av dillen (spar litt til garnering).

6. Kjør suppen med stavmikser til den er jevn.

7. Rør inn fløten, varm opp igjen og smak til med salt, pepper og sitronjuice.

8. Garnér med resten av dillen.

Mattorget tipser
  • Suppen kan serveres med ristet brød eller et godt grovbrød.
  • Bruk hele fennikelplanten – fennikeltoppen kan brukes som garnityr.
  • Lag buljong av grønnsaksrester for å redusere matsvinn.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.