Fisketaco med grønnsaker og salsa
Dette er en varm og næringsrik gryte full av smak og farger. Perfekt for hele familien, med linser og grønnsaker som metter godt og gir et bærekraftig alternativ til hverdagsmiddag!
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 400 g hvit fisk (sei eller hyse)
  • 8 små fullkornstortillas
  • 1/4 rødkål, finsnittet
  • 2 gulrøtter, revet
  • 1 avokado, i skiver
  • 1 lime, i båter
  • 1 dl salsa
  • 1 ts paprikapulver
  • Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,8 kg [?]
Slik gjør du

1. Krydre fisken med paprikapulver, salt og pepper. Stek den i en varm panne til den er gyllen og gjennomstekt.

2. Varm tortillaene raskt i en tørr panne eller i ovnen.

3. Legg fisken og grønnsakene på tortillaene. Topp med avokado, salsa og en skvis lime.

4. Server med ekstra salsa eller rømme ved siden av.

Mattorget tipser
Eventuelle rester av fisk og grønnsaker kan brukes til en smakfull taco-bowl ved å servere dem over ris eller quinoa. Bytt gjerne ut tortillas med salatblader for et lettere alternativ.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.