Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Frisk sommersalat med reddik
En fargerik og smakfull salat der den pepperaktige reddiken gir en frisk kontrast til de milde grønnsakene.
Ingredienser (4 porsjoner)
2 bunter reddiker (ca. 300 g), i tynne skiver
1 agurk, i halvmåner
2 vårløk, finhakket
1 avokado, i terninger
100 g sukkererter, i strimler
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts honning
Salt og pepper
Eventuelt: friske urter (dill, persille)
🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg
[
?
]
Slik gjør du
Vask og skjær reddikene i tynne skiver.
Bland alle grønnsakene i en bolle.
Pisk sammen olivenolje, sitronsaft, honning, salt og pepper.
Hell dressingen over salaten og vend forsiktig.
Pynt eventuelt med friske urter.
Mattorget tipser
Server som tilbehør til grillet fisk eller kylling, eller som en lett lunsj med godt brød.
Velg lokalproduserte grønnsaker i sesong.
Bruk hele reddiken, inkludert blader hvis de er friske.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter