Fritterte blomsterklaser
Sprø og lette fritterte hylleblomster som smaker av sommer og fungerer som snacks eller dessert.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 12 store hylleblomstklaser med stilk
  • 150 g hvetemel
  • 1 egg
  • 2 dl øl (lys lager) eller melk
  • 1 ss sukker
  • Olje til frittering
  • Flormelis til dryss

🌱 CO2e per porsjon: ~0,22 kg [?]
Slik gjør du

1. Bland mel, sukker og egg, rør inn øl til jevn røre.

2. La røren hvile 30 minutter.

3. Varm oljen til 180°C.

4. Dypp hylleblomstklasene i røren og fritter i 2-3 minutter til gylne.

5. La renne av på kjøkkenpapir og dryss med flormelis.

Mattorget tipser
  • Spis umiddelbart mens de er varme og sprø.
  • Bruk resirkulert olje til frittering eller komposter brukt olje.
  • Velg lokalt øl eller melk.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.