Geitramsgelé
En vakker og delikat gele med blomster fra geitrams – perfekt til ost, viltkjøtt eller som søtt innslag på brød.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 4 dl blomster fra geitrams (kun kronblad)
• 5 dl vann
• 1 ss sitronsaft
• 250 g sukker
• 1 pose fruktpektin

🌱 CO2e per porsjon: ~0,2 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok opp vann og trekk det fra varmen. Tilsett geitramsblomstene og la trekke i 30 minutter.

2. Sil av væsken og tilsett sitronsaft og sukker. Kok opp igjen.

3. Rør inn pektin og kok i 2–3 minutter til det tykner.

4. Hell over i varme, sterile glass og sett på lokk.

Mattorget tipser
  • Fargen blir ekstra fin med mørkere blomster. Prøv også med litt mynte eller vanilje.
  • Geitrams vokser vilt – plukk med måte og kun der det er tillatt.
  • Hjemmelaget gele er et godt alternativ til importerte søtpålegg.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.