Geitramssirup
Geitramssirup er en nydelig, florlett sirup med vakker rosafarge og mild smak. Perfekt som søtning i te, på pannekaker, i yoghurt – eller som smakstilsetter i drinker og bakst.
Ingredienser (til ca. 5 dl)
• 5 dl geitramsblomster (kun kronblader, renset)
• 5 dl vann
• 500 g sukker
• 1 ss sitronsaft (eller 1 skive sitron)

🌱 CO2e per porsjon: ~0,2 kg [?]
Slik gjør du

1. Kok opp vann og hell over geitramsblomstene i en gryte. Tilsett sitronsaft.

2. La blandingen trekke i 12–24 timer i kjøleskap.

3. Sil av blomster og varm opp væsken på nytt. Tilsett sukker og rør til det er helt oppløst.

4. La sirupen småkoke i 5–10 minutter til den tykner litt.

5. Hell over på rene flasker og avkjøl.

Mattorget tipser
  • Jo mørkere blomster, jo mer intens rosafarge får sirupen. Prøv også å tilsette vanilje, mynte eller en klype lavendel for variasjon.
  • Bruk blomster du har plukket selv, og lag sirup som naturlig alternativ til industrisukker eller sirup.
  • Gjenbruk glassflasker for oppbevaring.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.