Grillet grønn asparges med sitron og parmesan
En enkel og smakfull rett som lar aspargesen skinne. Perfekt som tilbehør eller som forrett med godt brød.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 400 g grønn asparges
• 1 ss olivenolje
• Saften av ½ sitron
• 30 g parmesan, høvlet
• Flaksalt og nykvernet pepper

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Knekk av den nederste, trevlete delen av aspargesen.

2. Vend asparges i olivenolje og grill på høy varme i 2–3 min per side.

3. Legg over på fat, press over sitronsaft og topp med parmesan og krydder.

Mattorget tipser
  • Passer nydelig med speilegg eller som topping på en salat.
  • Bruk lokalprodusert ost og økologisk sitron.
  • Asparges i sesong har lavere klimafotavtrykk.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.