Grillet salat med fetaost
En varm og røykete salat der grillingen gir hjertesalaten en nydelig smak.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 2 hjertesalat, halvert på langs
  • 200 g fetaost, i terninger
  • 1 rødløk, i skiver
  • 150 g oliven, blandet
  • 3 ss olivenolje
  • 1 sitron, saft og skall
  • 2 ss frisk oregano
  • Salt og pepper

🌱 CO2e per porsjon: ~0,9 kg [?]
Slik gjør du

1. Pensle hjertesalat-halvene med olivenolje.

2. Grill hjertesalat og rødløk på høy varme i 2-3 min per side.

3. Legg grillede grønnsaker på fat.

4. Topp med fetaost, oliven og oregano.

5. Drypp over sitronsaft og resterende olje.

Mattorget tipser
  • Kan også stekes i en varm stekepanne hvis du ikke har grill.
  • Bruk norsk fetaost eller lokal geitost som alternativ.
  • Velg oliven uten emballasje fra løsvektdisk.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.