Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Grillspyd med svinekjøtt og glaserte pærer
En smakfull hovedrett der søte pærer balanserer salt svinekjøtt på grillspyd.
Ingredienser (4 porsjoner)
500 g svinekjøtt (indrefilet), i terninger
3 faste pærer, i store biter
2 ss honning
2 ss soyasaus
1 ss olivenolje
1 ts timian
Salt og pepper
8 grillspyd
🌱 CO2e per porsjon: ~1,0 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Mariner kjøtterningene i soyasaus, olje og timian i 30 minutter.
2. Pensle pærebiter med honning.
3. Tre kjøtt og pære vekselvis på spyd.
4. Grill eller stek i panne 8-10 minutter, vend underveis.
Mattorget tipser
Server med ris eller salat. Kan også stekes i ovn på 200°C i 15 minutter.
Velg norsk svinekjøtt eller kjøtt med miljømerking.
Bruk metallspyd som kan gjenbrukes.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter