Grønnkålsalat med eple og valnøtter
En frisk og sprø salat som kombinerer grønnkålens dype smak med sødme fra epler og crunch fra valnøtter.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 200 g grønnkål, ribbet og finsnittet
• 2 epler, i tynne skiver
• 50 g valnøtter, grovhakket
• 50 g fetaost (valgfritt)
• 2 ss olivenolje
• 1 ss sitronsaft
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Massér grønnkålen med en klype salt og litt olivenolje til den blir mykere.

2. Bland grønnkål, epler og valnøtter i en stor bolle.

3. Dryss over fetaost, hvis ønskelig.

4. Rør sammen olivenolje og sitronsaft, og hell over salaten. Smak til med salt og pepper.

Mattorget tipser

Tilsett tørkede tranebær eller granateplekjerner for ekstra sødme.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.