Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Gulrotkaker med yoghurt-dip
Sprø og smakfulle gulrotkaker som er perfekte som forrett eller til lunsj, servert med en frisk yoghurt-dip.
Ingredienser (4 personer)
• 400 g gulrøtter, revet
• 2 egg
• 1 dl hvetemel
• 1 ts bakepulver
• 1 ts paprikapulver
• 1/2 ts salt
• Olje til steking
Yoghurt-dip
• 1 dl gresk yoghurt
• 1 ss sitronsaft
• 1 fedd hvitløk, finhakket
• Litt fersk dill eller persille
🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Bland gulrøtter, egg, mel, bakepulver, paprikapulver og salt i en bolle til en jevn røre.
2. Varm olje i en panne, og form små kaker av røren. Stek dem gyldne på begge sider, ca. 3 minutter per side.
3. Bland ingrediensene til yoghurt-dipen og server sammen med de nystekte kakene.
Mattorget tipser
Tilsett litt chili i røren for en krydret variant.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter