Helstekt kylling med ovnsbakte rotgrønnsaker
En klassisk rett med saftig helstekt kylling og smakfulle rotgrønnsaker. Perfekt for søndagsmiddagen.
Ingredienser (4 porsjoner)
• 1 hel kylling (ca. 1,2 kg)
• 3 gulrøtter, i biter
• 2 persillerøtter, i biter
• 4 poteter, i båter
• 2 ss smør, smeltet
• 1 ts timian
• Salt og pepper etter smak

🌱 CO2e per porsjon: ~1,6 kg [?]
Slik gjør du

1. Forvarm ovnen til 200 grader.

2. Gni kyllingen med smeltet smør, salt, pepper og timian. Legg den i en ildfast form.

3. Fordel rotgrønnsakene rundt kyllingen og drypp over litt olivenolje.

4. Stek i ovnen i 1 time og 15 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene er møre.

Mattorget tipser
Bruk restene av kyllingen til å lage en næringsrik kyllingsuppe eller sandwiches dagen etter.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.