Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Hjemmelaget granskuddsyrup
En aromatisk og allsidig sirup med den friske smaken av granskudd. Perfekt til drikker, desserter, marinader eller som et søtt drypp over pannekaker og is.
Ingredienser (4 porsjoner)
150 g ferske granskudd
300 g sukker
300 ml vann
1 ss sitronsaft
1 ts sitronsyre (konserveringsmiddel, valgfritt)
🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg
[
?
]
Slik gjør du
1. Skyll granskuddene grundig i kaldt vann og fjern eventuelle urenheter.
2. Kok opp vannet i en kjele og tilsett granskuddene.
3. Reduser varmen og la det småkoke under lokk i 15 minutter.
4. Sil av væsken og press lett på granskuddene for å få ut mest mulig smak.
5. Mål opp væsken og hell den tilbake i kjelen.
6. Tilsett sukker i forholdet 1:1 (for hver dl væske, 100 g sukker).
7. Tilsett sitronsaft og eventuelt sitronsyre.
8. Kok opp og la blandingen småkoke i 10-15 minutter til den tykner litt.
9. Avkjøl sirupen noe før du heller den på rene, varme glassflasker.
10. Lukk flaskene godt og oppbevar i kjøleskapet.
Mattorget tipser
Prøv å tilsette litt stjerneanis eller en kanelstang under kokingen for en dypere smak. Sirupen kan også smaksettes med litt ingefær eller vanilje.
Plukk granskudd fra områder langt fra trafikkerte veier.
Bruk økologisk sukker og gjenbruk glassflasker til oppbevaring av sirupen.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter