Hjemmelaget kompott med kirsebær
En klassisk kompott som holder seg lenge og passer til alt fra yoghurt til iskrem.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 600 g kirsebær, utsteinet
  • 3 ss sukker
  • 1 ss vann
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ss potetmel eller maisstivelse

🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg [?]
Slik gjør du

  1. Kok kirsebær, sukker og vann i en kasserolle i 10 min.

2. Bland potetmel med litt kaldt vann og rør inn for tykkning.

3. Tilsett vaniljeekstrakt og la koke 2 min til.

4. La avkjøle før servering eller oppbevaring.

Mattorget tipser
  • Oppbevares i kjøleskap i opptil en uke.
  • Bruk overmodne kirsebær som ellers ville blitt kastet.
  • Lag store porsjoner og frys ned i mindre beholdere.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.