Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Hjemmelaget kompott med kirsebær
En klassisk kompott som holder seg lenge og passer til alt fra yoghurt til iskrem.
Ingredienser (4 porsjoner)
600 g kirsebær, utsteinet
3 ss sukker
1 ss vann
1 ts vaniljeekstrakt
1 ss potetmel eller maisstivelse
🌱 CO2e per porsjon: ~0,3 kg
[
?
]
Slik gjør du
Kok kirsebær, sukker og vann i en kasserolle i 10 min.
2. Bland potetmel med litt kaldt vann og rør inn for tykkning.
3. Tilsett vaniljeekstrakt og la koke 2 min til.
4. La avkjøle før servering eller oppbevaring.
Mattorget tipser
Oppbevares i kjøleskap i opptil en uke.
Bruk overmodne kirsebær som ellers ville blitt kastet.
Lag store porsjoner og frys ned i mindre beholdere.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter