Hjemmelaget syltetøy med stikkelsbær
Et syrlig og søtt syltetøy som passer perfekt til brød, yoghurt eller som tilbehør til ost.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 500 g stikkelsbær, renset
  • 300 g sukker
  • 2 ss sitronsjy
  • 1 ss vann

🌱 CO2e per porsjon: ~0,1 kg [?]
Slik gjør du

  1. Skyll stikkelsbærene og fjern stilker og blomsterrester.

2. Kok bærene med vann i en kasserolle i 5 minutter til de begynner å sprette.

3. Tilsett sukker og sitronsjy, kok under omrøring i 10-15 minutter til syltetøyet tykner.

4. Test konsistensen ved å dryppe litt på en kald tallerken.

Mattorget tipser
  • Syltetøyet holder seg i kjøleskapet i opptil 3 uker.
  • Bruk norske stikkelsbær i sesong
  • Gjenbruk glass fra andre syltetøy.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.