Rettferdig handel
Sesong
Oppskrifter
Om oss
Vanlige spørsmål
Hjemmelaget syltetøy med stikkelsbær
Et syrlig og søtt syltetøy som passer perfekt til brød, yoghurt eller som tilbehør til ost.
Ingredienser (4 porsjoner)
500 g stikkelsbær, renset
300 g sukker
2 ss sitronsjy
1 ss vann
🌱 CO2e per porsjon: ~0,1 kg
[
?
]
Slik gjør du
Skyll stikkelsbærene og fjern stilker og blomsterrester.
2. Kok bærene med vann i en kasserolle i 5 minutter til de begynner å sprette.
3. Tilsett sukker og sitronsjy, kok under omrøring i 10-15 minutter til syltetøyet tykner.
4. Test konsistensen ved å dryppe litt på en kald tallerken.
Mattorget tipser
Syltetøyet holder seg i kjøleskapet i opptil 3 uker.
Bruk norske stikkelsbær i sesong
Gjenbruk glass fra andre syltetøy.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.
Vis meg flere oppskrifter