Iskrem med blomstersmak
Kremet og forfriskende iskrem med den elegante smaken av hylleblomst.
Ingredienser (4 porsjoner)
  • 3 dl fløte
  • 2 dl melk
  • 4 eggeplommer
  • 80 g sukker
  • 15 hylleblomstklaser
  • 1 ss honning

🌱 CO2e per porsjon: ~0,4 kg [?]
Slik gjør du

1. Varm fløte og melk med hylleblomstene til akkurat under kokepunktet.

2. La trekke i 1 time, sil bort blomstene.

3. Visp eggeplommer og sukker til lys masse.

4. Rør den varme hylleblomstblandingen inn i eggemassen.

5. Varm under omrøring til blandingen tykner (ikke kok).

6. Avkjøl og kjør i iskremmaskin, eller frys under omrøring.

Mattorget tipser
  • Server med ferske bær eller i vaffel.
  • Bruk egg fra frittaløpehøns eller lokale gårder.
  • Kombiner med sesongens lokale bær.
Flere oppskrifter?
Mattorget og produsentene har flere oppskrifter å dele med seg av. La deg inspirere av hva landets produsenter har å by på.